Prisbelønnet film med foredrag 'Nyt liv - ny identitet'

Prisbelønnet film med foredrag 'Nyt liv - ny identitet'
- Se film og hør foredrag med soldaten der døde 

Søndag den 8. marts kl. 15-17 inviterer LOF Køge og Skovbo Aftenskole Forening dig til et helt specielt arrangement i Borup Kino for at møde ’Den døde soldat’, Jacob Panton-Kristiansen i levende live og se klip fra dokumentarfilmen ’The Dead Soldier’, der sidste år vandt prisen for bedste dokumentar på Arpa International Film Festival i Hollywood, USA.

Hvis du ikke har oplevet Jacob Panton-Kristiansen før - så glæd dig. Han er en fantastisk fortæller, der forstår at fængsle sit publikum med sin gribende historie. Jacob var oprindelig uddannet landmand og fik siden hen en karriere i Hæren. Under en udstationering i Afghanistan bliver Jacob ramt af en granat, skudt fem gange af en snigskytte og dør på operationsbordet. Mirakuløst bliver han genoplivet og overlever med nød og næppe.

Hjemme i Danmark venter en hård kamp for Jacob og hans familie. Jacob er så hårdt såret, at han ikke kan vende tilbage til kammeraterne i forsvaret. Han mister sin identitet og i frustration over, hvor dårligt systemet tager hånd om sårede soldater, finder han langsomt en ny mening med livet. Jacob vandt kampen for livet, og kæmpede sig også til at beholde sit job i forsvaret, selv om han ikke er aktiv soldat. I stedet er hans nye livsprojekt at hjælpe andre sårede veteraner tilbage til en tålelig tilværelse. I dag kæmper Jacob også på de politiske fronter, som både kommunalbestyrelsesmedlem i Stevns og som Folketingskandidat.

Kom og hør en gribende historie, der for Jacob har betydet et nyt liv og en ny identitet, som han skulle lære at leve med.

Arrangementet i Borup Kino vil veksle mellem film og Jacob der fortæller sin dramatiske historie samt debat.

Du kan se traileren til ’Den døde soldat' her.

Arrangementet foregår i Borup Kino, der er en af Danmarks ældste biografer fra 1924. I 2014 blev Borup Kino digital med både film og lyd. Alle 'stillinger' i biografen, lige fra billetsælgere, kioskdamer (m/k) og operatører er - sammen med en række yderligere funktioner - varetaget af frivillige.

Praktisk info
Billetten som koster 50 kr. dækker kaffe/te og kage. Selve arrangementet er gratis.
Dørene åbner allerede kl. 14.00, så du har mulighed for at drikke kaffe/te, spise kage og hygge inden arragementet går i gang kl. 15.00
Du har også mulighed for at købe t-shirts, der støtter Jacobs arbejde for veteranerne.
 

KONTAKT


Skovbo Aftenskole Forening
Vestergade 21
4030 Tune

Telefon: 28 91 53 85

Mail: skovbo@aftenskole.dk

CVR: 29739757

Adressen er postadressen til foreningens formand. Undervisningen foregår i Borup, Bjæverskov og Gørslev i Køge Kommune

Medlem af Fora
;